У Харкові визначили новий склад суду для розгляду справи Штепи

У Харкові визначили новий склад суду для розгляду справи Штепи

Укрінформ
Після чергового відводу суддів у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, в Харкові був визначений новий склад суду для розгляду справи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Визначено новий склад Орджонікідзевського райсуду Харкова для розгляду справи Штепи. Головуючим суддею визначена Олена Глібко, в колегію увійшла Ганна Матвіївська і Ольга Горчакова", - відзначили в прес-службі.

Наступне засідання Орджонікідзевського райсуду по справі Штепи, додали в прес-службі, заплановане на 8 червня, на 09:00.

Читайте також: Адвокати Штепи домоглися відведення трьох з чотирьох суддів

Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 червня Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відвід 3 з 4 членів суддівської колегії: двоє суддів - з числа переселенців, і у них може бути упереджена думка по суті справи, один суддя - це жінка - отримувала погрози, і її думка теж може бути упередженою.

Читайте також: Адвокатом Савченко став захисник Штепи і "Топаза"

За словами адвоката Олександра Шадріна, тепер Орджонікідзевський райсуд повинен провести електронний перерозподіл суддів для продовження процесу.

"На наступному засіданні буде розглянуто питання про запобіжний захід для Штепи, оскільки колишня міра закінчилася ще в січні цього року", - пояснив адвокат.

Читайте також: Суд у справі Кернеса тривав всього 15 хвилин

7 травня підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду, призначеного для розгляду справи Штепи з самого початку, тривало всього 40 секунд: не з'явилася одна з чотирьох суддів суддівської колегії. За словами адвоката, Штепа була на засіданні з температурою, у неї запалення легенів.

12 лютого прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив на прес-конференції, коментуючи той факт, що колишній запобіжний захід для Штепи - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчилася 13 січня, а новий досі не обрано, що прокуратура наполягає на обранні для Штепи арешту, тобто утримання в СІЗО.

Читайте також: Найкоротший суд у справі Штепи розійшовся через 40 секунд

11 квітня Орджонікідзевський райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківської області для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, не вибрав для неї запобіжний захід: засідання тривало 6 хвилин, оскільки член суддівської колегії був зайнятий в іншій справі.

За словами адвоката Олександра Шадріна, Штепа знаходиться в Слов'янську: "До рішення суду про запобіжний захід вона не зобов'язана цілодобово перебувати вдома. За її словами, вона нікуди не збирається виїжджати з України, любить країну і сподівається на справедливий суд".

Штепа була затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-