Суд у справі Кернеса тривав всього 15 хвилин

Суд у справі Кернеса тривав всього 15 хвилин

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, тривало всього 15 хвилин - жоден зі свідків не з'явився.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Обвинувачений Кернес і його охоронці були присутні на суді. На минулому засіданні суддя Антонов зобов'язав обидві сторони процесу забезпечити явку свідків. Своїх свідків повинні доставити і сторона захисту, і сторона звинувачення. Планувалося також вивчити докази захисту. Проте засідання закінчилося через 15 хвилин: жоден зі свідків не з'явився", - відзначили в суді.

Сторона захисту, додали в суді, в своєму клопотанні надала інформацію про 7 свідків: "вони всі співробітники прокуратури або поліції. Захист просить суд направити їм повістки для явки в суд. Також залишаються не допитаними 9 свідків з боку держобвинувачення", - пояснили в суді.

Як стало відомо, наступне засідання призначене на 29 травня.

Читайте також: Справа Кернеса: на суд доставили свідків, які "нічого не пам'ятають"

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 квітня на засідання Київського райсуду Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, приводом було доставлено четверо із 15-ти свідків звинувачення. Інші, як стало відомо, знаходяться за межами України. Допитані свідки показали, що нічого не пам'ятають: "Давно це було".

2 квітня на засідання райсуду не з'явився жоден свідок обвинувачення. Прокурор Ганилов попросив суд застосувати проти решти 15-ти свідків примусовий привід.

19 березня в Київському райсуді Полтави вивчали речові докази, представлені стороною обвинувачення, зокрема, серветку зі слідами крові, представлену потерпілим Сергієм Ряполовом, як речовий доказ його побиття. Адвокати відмовилися розглядати цей речовий доказ, вважаючи його отриманим без протоколу і додержання правил зберігання.

12 березня райсуд за клопотанням захисту визнав, що деякі матеріали слідства не можуть служити доказом у суді, бо отримані з порушенням закону.

Читайте також: Найкоротший суд у справі Штепи розійшовся через 40 секунд

Сам Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає справу "політично мотивованим" з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-