Найкоротший суд у справі Штепи розійшовся через 40 секунд

Найкоротший суд у справі Штепи розійшовся через 40 секунд

Укрінформ
Орджонікідзевський райсуд Харкова переніс розгляд справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи через те, що не з’явився один із суддів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Штепи Дмитро Марченко.

"Підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду, призначеного для розгляду справи Штепи з самого початку, тривало всього 40 секунд: нам оголосили, що не з’явився один із чотирьох суддів суддівської колегії", - зазначив адвокат.

За його словами, наступне засідання призначено на 1 червня, на 14:00.

"Штепа була на засіданні з температурою, у неї запалення легенів. Ніяких заяв не робила", - додав адвокат.

За даними прес-служби прокуратури Харківської області, один з суддів перебуває у відпустці.

Як повідомляв раніше Укрінформ із посиланням на адвоката Дмитра Марченка, 13 квітня до поліції у Слов'янську не з’явився на вручення підозри в нанесенні двом чоловікам тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості 34-річний син Штепи Сергій, і його шукають.

За словами адвоката, Штепа не вірить у провину сина і вважає подію формою чинення на неї психологічного тиску.

12 лютого прокурор Харківської області Юрій Данильченко, коментуючи той факт, що колишній запобіжний захід для Штепи - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня, а новий не обрано, заявив на прес-конференції, що прокуратура настоює на обранні для Штепи арешту.

17 січня Апеляційний суд Харківської області обрав для розгляду справи Штепы Жовтневий райсуд Харкова. Це 4-й за ліком суд, де справу Штепы розглядають із самого початку уп'яте.

28 лютого Жовтневий райсуд Харкова задовольнив клопотання захисту екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відведення двох членів суддівської колегії - дев'ятої за ліком з 2014 року.

Читайте також: Справу Штепи знову відправили в інший суд

11 квітня Орджонікідзевський райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківської області для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, не обрав для неї запобіжний захід: засідання тривало 6 хвилин, оскільки член суддівської колегії був зайнятий у іншій справі.

За словами адвоката Олександра Шадріна, Штепа знаходиться у Слов'янську, і до рішення суду про запобіжний захід вона не зобов'язана цілодобово знаходитися вдома.

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-