Справу Штепи знову відправили в інший суд

Справу Штепи знову відправили в інший суд

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області направив справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Тананакін.

"Апеляційний суд Харківської області ухвалив рішення направити справу Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова: у попередньому райсуді Харкова, Жовтневому, після відводу ряду суддів не залишилося інших, які б не брали участь в розгляді цієї справи", - зазначив адвокат.

За його словами, в Орджонікідзевському райсуді справу ще не розподілено між суддями: "Тому не можна сказати, коли саме відбудеться перше підготовче засідання".

"У будь-якому разі, суд розпочне розгляд матеріалів справи. Також буде вирішено питання про обрання для Штепи запобіжного заходу, оскільки колишній - домашній арешт з браслетом - закінчився 13 січня", - додав адвокат.

Щодо неявки адвокатів Штепи і самої обвинувачуваної на сьогоднішнє засідання Апеляційного суду Харківської області, то, сказав Тананакін, це необов'язково: "Ніщо не заважає суду розглянути питання про обрання нового суду під час нашої відсутності".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 лютого Штепа не з'явилася в Жовтневий райсуд Харкова на підготовче засідання, пославшись на медичне обстеження.

Головуючий на суді Денис Чижиченко взяв самовідвід, бо він в якості слідчого судді вже брав участь в розгляді справи Штепи.

22 січня Жовтневий райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківської області для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, так і не обрав для неї запобіжний захід, хоча колишній - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета закінчився 13 січня. Справа в тому, що головуючий суддівської колегії Володимир Курило взяв самовідвід: його батько, теж суддя, вже брав участь у розгляді справи Штепи.

Читайте також: Захист Штепи не влаштував вже дев'ятий склад суду, справа піде на нове коло

17 січня Апеляційний суд Харківської області обрав для розгляду справи Штепи Жовтневий райсуд Харкова. Це вже 4 суд, де справу Штепи розглядають з самого початку 5 раз, а судова колегія, яка знову допитає всіх свідків, буде 11. Розглянуто 8 томів справи, але в них відсутні документи, які прямо підтверджують винність Штепи.

Захист Штепи сумнівається, що судовий процес просунеться: у березні-квітні за Указом Президента України всі районні суди будуть ліквідовані, замість них створять окружні суди, і Апеляційному суду Харківської області доведеться знову вирішувати питання про підсудність справи Штепи.

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-