Захист Штепи не влаштував вже дев'ятий склад суду, справа піде на нове коло

Захист Штепи не влаштував вже дев'ятий склад суду, справа піде на нове коло

Укрінформ
Жовтневий райсуд Харкова задовольнив клопотання захисту екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відвід двох членів суддівської колегії - дев'ятої за рахунком.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Олександр Тананакін.

"Захист обвинуваченої заявив про відведення головуючого судді Дениса Чижиченко і запасного судді Наталії Васильєвої. Річ у тому, що Чижиченко вже брав участь у справі як слідчий суддя, а Васильєва - переселенець із зони АТО. Враховуючи інкриміновані Штепі злочини, є сумніви в об'єктивності судді. Обидва клопотання задоволені", - зазначив адвокат.

За його словами, відведення отримали судді дев'ятої за рахунком суддівської колегії, вважаючи з 2014 року.

"У результаті, слухання справи почнеться спочатку", - додав адвокат.

За його словами, нова дата судового засідання буде встановлена лише після того, як відбудеться перерозподіл матеріалів кримінального виробництва.

Читайте також: Прокурори просять суд відправити Штепу в СІЗО

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 січня Жовтневий райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківської області для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, так і не обрав для неї запобіжного заходу, хоча колишній - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня. Річ у тому, що головуючий суддівської колегії Володимир Палило узяв самовідвід: його батько, теж суддя, вже брав участь в розгляді справи Штепи.

За словами адвоката Олександра Шадріна, відразу після відведення судді Штепа поїхала в Слов'янськ, оскільки "до рішення суду про запобіжний захід вона не зобов'язана цілодобово знаходитися удома".

17 січня Апеляційний суд Харківської області обрав для розгляду справи Штепи Жовтневий райсуд Харкова. Це 4-й за рахунком суд, де справу Штепи розглядають із самого початку в 5-й раз.

Захист Штепи сумнівається, що судовий процес просунеться: у березні-квітні за Указом Президента України усі районні суди будуть ліквідовані, замість них створять окружні суди, і Апеляційному суду Харківської області доведеться знову вирішувати питання про осудність справи Штепи. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, та створенні терористичної групи.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань були  зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-