Прокурори просять суд відправити Штепу в СІЗО

Прокурори просять суд відправити Штепу в СІЗО

Укрінформ
Прокуратура Харківської області наполягає на обранні запобіжного заходу у вигляді арешту, тобто, утримання в СІЗО, для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав на прес-конференції прокурор Харківської області Юрій Данильченко, коментуючи той факт, що колишній запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня, а новий не обрано.

"Ще 19 січня в Жовтневий райсуд Харкова подано клопотання прокуратури про обрання обвинувачуваній Штепі запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Це клопотання також отримано і стороною захисту. Проте підготовче судове засідання у справі, на якому буде вирішено питання про обрання Штепі чергового запобіжного заходу, на сьогодні не проведено, у тому числі, унаслідок самовідводу судді. Призначене на 7 лютого судове засідання також не відбулося, цього разу, у зв'язку з нез'явленням Штепи, яка надала суду клопотання про перенесення слухання справи у зв'язку з проходженням медичного обстеження в лікарні Слов'янська. Наступне судове засідання призначене на 28 лютого. Сподіваємося, цього дня слухання справи відбудеться, і на ньому буде вирішено питання про обрання для Штепи запобіжного заходу", - зазначив Данильченко.

За його словами, обвинувачення зібрало досить доказів провини Штепи: "Проте судді не поспішають приймати остаточне рішення. Ми не можемо знайти представника судової влади, який би узяв на себе відповідальність і прийняв остаточне рішення".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 січня Жовтневий райсуд Харкова, призначений Апеляційним судом Харківської області для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, так і не обрав для неї запобіжний захід, хоча колишній - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня. Річ у тому, що головуючий суддівській колегії Володимир Курило взяв самовідвід: його батько, теж суддя, вже брав участь в розгляді справи Штепи.

Читайте також: У Харкові ще один суддя не захотів братися за справу Штепи

За словами адвоката Олександра Шадріна, відразу після відводу судді Штепа поїхала в Слов'янськ.

17 січня Апеляційний суд Харківської області обрав для розгляду справи Штепи Жовтневий райсуд Харкова. Це 4-й за рахунком суд, де справу Штепи розглядають із самого початку в 5-й за рахунком раз, а судова колегія, яка знову допитає усіх свідків, буде 11-а за рахунком. Розглянуті 8 томів справи, але в них відсутні документи, які прямо підтверджують вину Штепи.

Захист Штепи сумнівається, що судовий процес просунеться: у березні-квітні за Указом Президента України усі районні суди будуть ліквідовані, замість них створять окружні суди, і Апеляційному суду Харківської області доведеться знову вирішувати питання про осудність справи Штепи.

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-