На допомогу сім'ям, діти яких постраждали у ДТП в Білорусі, Суми виділили мільйон

На допомогу сім'ям, діти яких постраждали у ДТП в Білорусі, Суми виділили мільйон

Укрінформ
Мер Сум Олександр Лисенко підписав розпорядження про виділення коштів з міського бюджету для допомоги сім’ям, діти яких постраждали у ДТП в Білорусі 13 травня та сім'ї загиблого в цій ДТП школяра.

Про це у вівторок, 12 червня, під час чергового засідання виконавчого комітету Сумської міськради сказала заступник міського голови Альона Дмітрієвская, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Документом визначається розмір матеріальної допомоги кожній родині із загальної суми в 1 млн грн, яку депутати міської ради 23 травня передбачили у міському бюджеті для цього. Таких сімей – семеро. Найменша виплата ставить 45 тисяч гривень. Найбільша – 270 тисяч гривень”, - зазначила посадовець.

За її словами, кошти між постраждалими розподіляли в залежності від потреб родин і характеру отриманих дітьми травм. Протягом червня дана допомога буде перерахована на рахунки батьків.

Заступник міського голови розповіла, що днями вона вкотре зустрілась із родинами. На зустрічі було обговорено питання стану здоров’я дітей, необхідності подальшого лікування та реабілітації, надання матеріальної допомоги.

Читайте також: ДТП у Білорусі: літак ДСНС повернув у Суми трьох постраждалих дітей

Як повідомлялося, 13 травня автобус із дітьми з Сумщини, які повертались додому з Польщі, де вони перебували в рамках програми обміну, потрапив на території Республіки Білорусь у ДТП.

Внаслідок аварії один хлопчик віком 12 років із Сум загинув, ще шестеро дітей були госпіталізовані.

23 травня при ухваленні рішення про внесення змін та доповнень до міського бюджету, депутати міської ради передбачили 1 млн грн для надання матеріальної допомоги шести сім’ям, діти яких постраждали, та одній сім’ї, дитина якої загинула.

Окремо депутати виділили ще 20 тис. грн на передачу субвенції з міського бюджету обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на компенсацію витрат, пов’язаних із транспортування загиблого до Сум спецтранспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-