У регіони доставлять ліки для онкохворих дітей та дорослих з ВІЛ

У регіони доставлять ліки для онкохворих дітей та дорослих з ВІЛ

Укрінформ
В регіони доставлять закуплені за державний кошт препарати та лікарські засоби за трьома програмами.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"У регіони відправлено ще низку препаратів, закуплених за державні кошти. Найближчим часом лікарські засоби будуть доступні у лікарнях", - йдеться у повідомленні.

Так за програмою «Антиретровірусна терапія дорослих, підлітків та дітей» до лікарень в областях будуть доставлені 3 623 упаковки препарату Невірапін, 18 262 упаковки препарату Ламівудин, 107 281 упаковка препарату Тенофовір, 98 031 упаковка Тенофовір/Емтрицитабін.

За програмою лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями будуть доставлені 516 упаковок препарату Темозоломід, 2 823 упаковки препарату Посаконазол, 5 459 упаковок препарату Каспофунгін.

Читайте також: Благодійний марафон: у Житомирі зібрали 316 тисяч для онкохворих дітей

За програмою «Хворі в до- та післяопераційний період трансплантації» будуть доставлені: комплект для діалізу (з діалізатором площею 1,3-1,6 кв.м, кровопровідними магістралями та комплектом фістульних голок) - 134 комплекти; комплект для діалізу (з діалізатором площею 1,7-2 кв.м, кровопровідними магістралями та комплектом фістульних голок) - 190 комплектів.

В МОЗ нагадали, що у випадку якщо ліки є в наявності, а в лікарні з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім`я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат.

Також медичні заклади, згідно з наказом МОЗ №509, зобов`язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів.

Детальну інформацію про поставки препаратів можна дізнатися на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Міністерство охорони здоров`я закуповує ліки у межах виділеного бюджету, котрий щорічно приймає Верховна Рада України (у 2016 році – 3,4 млрд грн, у 2017 році 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн). Кошти державного бюджету, виділені на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяють покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-