Дружини президентів України та Угорщини відкрили Центр реабілітації для дітей-сиріт

Дружини президентів України та Угорщини відкрили Центр реабілітації для дітей-сиріт

Фото
Укрінформ
Дружини президентів України та Угорщини - Марина Порошенко та Аніта Герцег зустрілися сьогодні у закарпатському селі Ратівці, щоб урочисто відкрити Центр медико-соціальної реабілітації ім. Святого Михайла для дітей-сиріт, що фінансується Угорщиною.

Марина Порошенко привезла сюди цінне обладнання, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

“Це дуже важлива подія, я вдячна пані Аніті Герцег за те, що вона опікується такими проектами в Україні, тут чудові умови для виховання та реабілітації дітей”, - сказала Марина Порошенко. 

Дружина президента Угорщини зауважила, що нинішній день символізує об’єднання зусиль України та Угорщини заради дітей.

Марина Порошенко та дружина президента Угорщини Аніта Герцег відкрили медико-соціальний реабілітаційний центр в селі Ратівці / Фото: Гудак Сергій та Марків Михайло, Укрінформ

“Для мене велика честь відкрити цей центр разом із дружиною президента Мариною Порошенко. Її участь свідчить про те, що для неї важливо піклуватися про дітей, аби вони виховувалися в достойних умовах”, - сказала Аніта Герцег.

Дружина президента України зазначила, що на неї сильне враження справив 500-кілометровий благодійний марафон під головним патронатом Аніти Герцег, учасники якого ще в понеділок, 4 червня, стартували у Будапешті. Сьогодні, 8 червня, забіг прибув на угорсько-український кордон у місто Загонь, а після перетину кордону здолав останні 30 км дистанції до ратівецького дитячого будинку ім. Святого Михайла. На території цього католицького дитячого будинку сімейного типу нещодавно й було збудовано Центр медико-соціальної реабілітації ім. Святого Михайла для закарпатських дітей-сиріт.

Читайте також: Марина Порошенко та принцеса Ліхтенштейну обговорили допомогу для Донбасу

“Мене вразило те, що лікарі з Угорщини під гаслом - “Ми всі однієї крові!” - бігли сюди, в Ратівці, щоб обстежити цих дітей”, - сказала Марина Порошенко.

Вона додала, що Україна й Угорщина справді мають спільну кров, а як приклад навела шлюб доньки київського князя Ярослава Мудрого з королем Угорщини. Марина Порошенко подякувала угорському народові за підтримку і розуміння і наголосила, що попри наші кордони — “ми єдина європейська родина”.

Нині в 4-ох будівлях дитячого будинку сімейного типу ім. Святого Михайла у Ратівцях у чотирьох прийомних сім’ях живуть і виховуються 35 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-