Активіст, на якого напали в Одесі, виписався з лікарні

Активіст, на якого напали в Одесі, виписався з лікарні

Укрінформ
Громадський активіст Віталій Устименко, на якого у вівторок, 5 червня, стався замах в Одесі, виписався з лікарні, але продовжує амбулаторне лікування.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції "Ні" нападам на активістів та журналістів! Одеса - небезпечне місто", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мій стан дозволяє пересуватися на своїх ногах. Вчора я виписався з лікарні, тому що можу продовжувати лікування поза її межами. Приймаю антибіотики та знеболювальні", - зазначив Устименко.

За його словами, правоохоронці, які попередньо кваліфікували напад на нього як замах на вбивство, вчора повідомили, що вже йде процес із забезпечення його державною охороною. Формується група, яка здійснюватиме це завдання, і найближчим часом його поінформують стосовно організації нагляду.

Активіст зазначив, що продовжуватиме свою діяльность, зокрема вже завтра буде в Києві на першому засіданні Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро, і надалі працюватиме в напрямку боротьби з корупцією, захопленнями територій суспільного користування в Одесі тощо.

Устименко також заявив, що друзі - єдине, завдяки чому він почувається в безпеці. Правоохоронним органам він не довіряє і впевнений, що вони не зможуть знайти замовників нападу.

Читайте також: Лідер одеського осередку "Автомайдану" розповів подробиці нападу

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок близько 13 год. 30 хв. на лідера Одеського відділення "Автомайдану" напали двоє зловмисників. Устименко в цей час вийшов з воріт будівлі Суспільного телебачення, де веде передачу "Тема дня". Він отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, рублену рану лівої скроні, колото-різану рану лівої сідниці та забій грудної клітини.

Потерпілий, який відбивався від двох нападників, вважає, що зловмисник хотів завдати йому удару по нирках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-