У Харкові хочуть пустити кредит Світового банку на ремонт тепломереж

У Харкові хочуть пустити кредит Світового банку на ремонт тепломереж

Укрінформ
Міська влада веде переговори зі Світовим банком про виділення кредитних коштів на підготовку тепломереж до опалювального сезону 2018-2019 року.

Про це розповів на нараді за участю голів районів, директорів профільних департаментів та комунальних підприємств міста перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу,

"Сьогодні ціна на газ, яка має тенденцію до підвищення, абсолютно нівелює роботу КП "Харківські теплові мережі". У підприємства немає фінансової можливості готуватися до опалювального сезону так, як це було в попередні роки. Тому на сесію міської ради буде винесене питання про виділення КП "ХТМ" фінансової підтримки в розмірі 50 млн грн. Ми також ведемо активні переговори зі Світовим банком про виділення кредитних коштів на придбання матеріалів для заміни зношених ділянок магістральних трубопроводів", - зазначив Терехов.

Читайте також: У збанкрутілого Харківського авіазаводу за борги по зарплаті вилучили літак

За його словами, мова йде про 94-ту магістраль, на якій наприкінці минулої зими сталися пориви в декількох місцях.

"Сьогодні на трубопроводі проводяться гідравлічні випробування, за результатами яких будуть визначені слабкі місця, які необхідно замінити", - додав Терехов.

Читайте також: Смерть активіста на Харківщині: місцеві жителі вимагають чесного розслідування

За словами генерального директора КП "ХТМ" Сергія Андреєва, на сьогоднішній день в місті існує 41 проблемний об'єкт.

"Це житлові будинки, в яких необхідно замінити зношені ділянки транзитного трубопроводу. Ремонтні роботи планується провести за рахунок кредитних коштів (близько 5 млн грн)", - пояснив Андрєєв.

Читайте також: Під Слов'янськом вшанували пам'ять загиблих у 2014 році пілотів

"Наразі в житлових будинках міста за графіком ведуться роботи по перевірці та ремонту систем центрального опалення, внутрішньобудинкових мереж гарячого, холодного водопостачання та водовідведення", - йдеться у повідоменні.

Як повідомляв раніше Укрінформ, починаючи з 22 лютого впродовж десяти днів у Шевченківському, Київському, Немишлянському, Індустріальному, Слобідському, Основ'янському районах Харкова відбулися 7 аварій на тепломагістралях. Через поривів труб без тепла залишилося близько 700 об'єктів: житлові будинки, навчальні заклади, медичні установи.

Відкрито кримінальне провадження за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) з санкцією позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-