У збанкрутілого Харківського авіазаводу за борги із зарплати вилучили літак

У збанкрутілого Харківського авіазаводу за борги із зарплати вилучили літак

Укрінформ
Управління юстиції заарештувало за борги із зарплати літак Ан-24Т, який належав збанкрутілому Харківському авіаційному заводу.

Про це журналістам розповіла начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З метою погашення заборгованості із заробітної плати з підприємства-боржника "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" списали і заарештували літак Ан-24Т", - зазначила Єгорова.

За її словами, цей реальний результат зменшить суму заборгованості по зарплаті.

Як розповіли кореспондентові Укрінформу на заводі, загальний борг по зарплаті становить 180 млн грн, а з урахуванням кредиторської заборгованості - 3,2 млрд грн: "Завод - найбільший боржник в Україні".

Читайте також: За два місяці Мін'юст стягнув майже 90 млн боргів із виплати зарплати - Петренко

Як повідомляв раніше Укрінформ, у березні 2016 року Харківський авіазавод-банкрут зупинений. У 2017 році на заводі зроблено антикризові заходи, змінилося керівництво, здійснюється часткове погашення заборгованості із зарплати за 2017 і 2018 роки. На заводі відновлено електро- та водопостачання, відремонтовано дитячий клуб "Горизонт", введено в дію стадіон.

24 квітня Господарський суд Харківської області розглянув заяву Республіканської державної установи "Військова частина 3656 Національній гвардії Республіки Казахстан" з вимогою стягнути з Харківського державного авіаційного виробничого підприємства витрачені військовою частиною 15 млн доларів за сплачений, але не поставлений літак Ан-74Т-200А, плюс 900 тис. доларів в якості 3% річних і 887,4 тис. доларів неустойки. Вивчивши докази у справі, колегія суддів ухвалила задовольнити вимоги Республіканської державної установи "Військова частина 3656 Національної гвардії Республіки Казахстан" частково: стягнути з Харківського авіазаводу 15 млн доларів і 490 тис. грн судового збору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-