На Закарпатті у власність шістьом ОТГ передали 1300 гектарів землі

На Закарпатті у власність шістьом ОТГ передали 1300 гектарів землі

Децентралізація
Укрінформ
У Закарпатській області відбулося урочисте підписання актів прийому-передачі землі у комунальну власність об’єднаних тергромад.

Шість закарпатських ОТГ отримали у власність близько 1300 га землі, повідомили Укрінформу в прес-службі Закарпатської ОДА.

"Сьогодні в Головному управлінні Держгеокадастру в Закарпатській області відбулося урочисте підписання актів прийому-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Документи, які містять інформацію про перелік земельних ділянок, їх кадастрові номери та площу, надалі слугуватимуть підставою для реєстрації речового права за ОТГ в Державному реєстрі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гройсман сказав, чого очікує від тергромад

Як інформують у прес-службі ОДА, участь у церемонії взяли очільник ГУ Держгеокадастру в області Світлана Мельничук та керівники Іршавської, Полянської, Перечинської, Баранинської, Вільховецької та Тячівської ОТГ.

За словами Івана Дем’янчука, директора Закарпатського ЦРМС, нинішня передача сільськогосподарських земель із державної у комунальну власність об’єднаних територіальних громад – давноочікувана. «Власне, ми на це очікували, відколи відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України, - сказав Дем’янчук у коментарі кореспондентові Укрінформу. – Це дуже важливий крок для подальшого розвитку наших ОТГ. З часом у громад стає все більше повноважень, тому й можливостей заробляти кошти до бюджету вони повинні отримувати більше. Крім того, можливість користуватися власними землями, я в цьому впевнений, стане суттєвим стимулом для необ’єднаних громад усе ж таки розпочати процес об’єднання».

Як зауважив Дем’янчук, держава демонструє, що не збирається відмовлятися від своїх обіцянок громадам і дійсно прагне, аби українські ОТГ стали багатими й успішними. Щоб передати землі громадам, до Верховної Ради вносили кілька законопроектів, але всі вони з тих чи інших причин прийняті не були. Тому уряд зумів знайти механізми, щоб розпочати процес передачі без участі парламенту.

Загалом на Закарпатті з початку року у нових бюджетних умовах працює 6 ОТГ, які й отримають у комунальну власність 416 земельних ділянок площею близько 1 300 га, інформують в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-