Національний рекорд: одне українське село описали в чотирьох томах

Національний рекорд: одне українське село описали в чотирьох томах

Фото
Укрінформ
Вінницький письменник Вадим Вітковський написав чотири томи історії рідного села Борівка Чернівецького району. Праця визнана національним рекордом як найбагатотомніша історія села в Україні.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив сам автор - голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України, головний редактор журналу «Вінницький край» Вадим Вітковський.

«Історію свого села я пишу все життя, ще з 8 класу. На базі зібраних відтоді матеріалів я 2013 року видав історію села, книга вийшла під назвою «Повій, вітре», і вважав, що це крапка. Тобто, не йшлося про «далі буде». Після цього земляки дуже активізувалися і почали буквально засипати мене матеріалами, тому в мене їх дуже швидко назбиралося на другий, третій том, а тепер вже й на четвертий - «Любов на всі часи». Ми у неділю представили його у Борівці, і під час презентації було зафіксовано національний рекорд України в категорії «Видавництво, історія» як «Найбагатотомніша історія села в Україні», - розповів Вітковський.

За його словами, після видання у 2013-му першого тому другий том історії села «Тіні не забутих предків» вийшов у 2015 році. Третій том побачив світ 2017 року – книга «Дорога додому», а четвертий видали цьогоріч. Разом у чотирьох томах історію села описано на 1758 сторінках. Кожний том побудований за історичним принципом.

Історія села розказана автором через долі людей. Загалом, у чотиритомнику згадуються тисячі персоналій і майже кожна родина, які мешкали у селі Борівка з 1875 року і до наших днів, та були учасниками знаменних подій.

Читайте також: Софія Київська поверне відвідувачів на початок ХХ століття

Чотиритомник вийшов накладом 300 примірників у серії «Моя Вінниччина», яка видається за підтримки Вінницької ОДА. У межах цього проекту видані книги місцевих письменників, журналістів та краєзнавців про 23 села регіону.

Національний рекорд: одне українське село описали в чотирьох томах / Фото: vinrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-