У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону

У Дніпрі стартував міжнародний фестиваль триатлону

Укрінформ
Дводенний міжнародний фестиваль Dnipro Triathlon Fest 2018 – Кубок Європи з триатлону розпочався у суботу у Дніпрі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як наголосив міський голова Дніпра Борис Філатов, фестиваль зібрав відомих спортсменів із України, Європи, США, Ізраїлю та Бразилії. До змагань приєдналися й представники мерії Дніпра. Також у змаганнях з триатлону вперше бере участь президент міської та обласної федерацій легкої атлетики Марина Філатова.

«Загалом цей захід є не просто декларацією того, що Дніпро – спортивна столиця. Ми багато робимо для розвитку спорту. Та дуже важливо, що у нас проходить Кубок Європи. Адже ми живемо в місті, що розташоване за 200 км від фронту. Були певні побоювання. Та коли у місто їдуть спортсмени з 25 країн світу, коли лише від Ізраїлю приїхало 48 учасників – еліта світового спорту – це дуже важливо», – зазначив очільник Дніпра

Цю масштабну спортивну подію Дніпро приймає вже увосьме. На Фестивальному причалі за першість змагаються близько 600 учасників з 25 країн світу.

Високим рівнем організації змагань вражені й у Європейському союзі триатлону.

«Я був вражений ще в аеропорту, коли мене зустріли дівчата в національних костюмах. Зрозумів, що нас тут справді чекають. Я вражений кількістю спортсменів. Це означає, що вони довіряють якості проведення змагань. Загалом ми бачимо тут демонстрацію триатлону як спорту для всіх. Бачимо багато дітей, людей різного віку. Спортивна галузь дійсно зростає», – сказав представник Європейського союзу триатлону Герві Граднер.

Міжнародний фестиваль Dnipro Triathlon Fest 2018 включає три етапи: плавання, велоперегони та біг. У рамках Кубка Європи учасники долатимуть спринтерську дистанцію загальною довжиною 25,750 км. Любителі змагаються на олімпійській дистанції  51 км.

Читайте також: На Чернігівщині відкриють музей "Слово о полку Ігоревім" з колекції Воїнова"

Наймолодшому учаснику дитячої триатлонної ліги 6 років. Найстаршим серед любителів є 69-річний отець Миколай.

За підсумками кубкових змагань визначать учасників чемпіонату Європи серед еліти та юніорів. Кубок Європи також є першим етапом відбору на III юнацькі Олімпійські ігри, котрі відбудуться в Буенос-Айресі(Аргентина) у жовтні цього року.

Крім цього, вдруге за історію фестивалю триатлону у Дніпрі проходять Кубок Європи серед професіоналів – Dnipro ETU Sprint Triathlon European Cup та Кубок Європи серед юніорів – Dnipro ETU Junior Triathlon European Cup.

Призовий фонд цього року є рекордним. Він становить 480 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-