Стартував конкурс грантів для ОТГ на розвиток екотранспорту

Стартував конкурс грантів для ОТГ на розвиток екотранспорту

Децентралізація
Укрінформ
В Україні стартував конкурс грантів для ОТГ на розвиток екологічних видів транспорту.

Асоціація велосипедистів Києва оголосила конкурс грантів для об'єднаних територіальних громад, які хочуть розвивати екологічні види транспорту.

Про це повідомляє ресурс «Децентралізація».

«Асоціація велосипедистів Києва оголосила Конкурс на отримання грантів для проведення Європейського тижня мобільності 2018. В конкурсі можуть брати участь об'єднані територіальні громади (ОТГ) або громадські організації, зареєстровані на території цих ОТГ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою конкурсу є популяризація в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) сталих видів транспорту, що мають низький вплив на довкілля, підвищення спроможності ОТГ та громадських організацій, які зареєстровані на території цих ОТГ, планувати і впроваджувати проекти, спрямовані на популяризацію сталих видів транспорту.

Заявки на конкурс приймаються до 18 червня 2018 року. Запропоновані проекти мають бути завершені не пізніше 15 жовтня 2018 року, а обсяг очікуваного фінансування може складати до 60 тис. грн. 

Читайте також: У Полянській ОТГ на Закарпатті створять екопоселення і відродять скловаріння

Конкурс проводиться в рамках проекту «Зелене світло для велоруху в громадах», що реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Як відомо, Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) - це загальноєвропейська ініціатива з популяризації сталих видів транспорту, яка заохочує керівників громад в рівній мірі враховувати потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у містах і селах Європи та світу, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів - збільшувати.

Цьогорічна тема ЄТМ - «Мультимодальність», а гасло - «Поєднуй та Подорожуй!» (Mix and Move!). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-