Колишній бойовик здався правоохоронцям Донецької області

Колишній бойовик здався правоохоронцям Донецької області

Укрінформ
До поліції Бахмута (Донецька область) звернувся 26-річний мешканець с. Парасковіївка, який у 2014 році чергував на блокпосту терористів, а потім покинув лави бойовиків.

Про це повідомляє сайт Національної поліції Донеччини.

Так, у червні 2014 року, піддавшись проросійській пропаганді, молодий чоловік вирішив у вільний від роботи на державному підприємстві час, служити терористам. Новобранець був направлений на блокпост, який розташовувався поблизу рідного села Парасковіївка.

Черговий мав оглядати автомобілі і перевіряти водіїв та пасажирів та блокувати переміщення української військової техніки. Після декількох днів "служби" найманець зрозумів, що ватажки бойовиків є звичайними злочинцями, тому добровільно покинув лави терористів і виїхав на пошуки кращої долі у Росію.

Але життя на чужині виявилося не кращим, ніж робота на бойовиків, тому чоловік повернувся додому. Дізнавшись із засобів масової інформації про те, що є можливість звільнитися від покарання, чоловік вирішив скористатися шансом.

Читайте також: Стали відомі деталі взяття у полон трьох бойовиків на Донбасі

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Після проходження перевірки і встановлення того, що на час перебування у лавах терористичної організації «ДНР» підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України.

Нагадаємо, згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-