Справу про напад на офіс Товариства угорської культури передали до суду

Справу про напад на офіс Товариства угорської культури передали до суду

Укрінформ
На Закарпатті  завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох нападників на Товариство угорської культури "Закарпаття" (ТУЗК).

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Закарпатськї області.

«За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, слідчим відділом Служби безпеки України в Закарпатській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох нападників на Товариство угорської культури "Закарпаття", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено та доведено причетність до вчинення даного злочину чотирьох осіб, серед яких троє громадяни України та один - Молдови.

Читайте також: В Ужгороді знайшли зброю, яку ФСБ готувала для провокацій – Москаль

Як повідомлялося, 27 лютого 2018 року  в Ужгороді було здійснено підрив будівлі офісу Товариства угорської культури "Закарпаття" (КМКС) саморобним вибуховим пристроєм. Пожежа, що виникла через вибух, знищила все майно в приміщенні.

На початку березня правоохоронці затримали двох безпосередніх виконавців у м. Кропивницькому, ще двоє (один з яких є організатором) - оголошені у міжнародний розшук.

Дії підозрюваних кваліфіковані як підготовка до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисне пошкодження майна вчинення групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України), повідомляють у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Фото Україна молода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-