Гроші

Гроші "в банці": Зубко розказав про "заробітки" місцевої влади на депозитах

Децентралізація
Укрінформ
Органи місцевого самоврядування в Україні минулого року отримали 2,6 млрд грн як депозитні відсотки від зберігання коштів громад на банківських рахунках. 

Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко після круглого столу на тему «Прямуємо разом: щоб реформи досягали українських громадян» у Домі децентралізації у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Важливо, щоб реформа давала результат в якісних проектах, а не просто зберігання та отримання банківських відсотків на депозитах. У минулому році за рахунок розміщення на депозитних рахунках місцеве самоврядування «заробило» 2,6 млрд грн. Це — величезні кошти», - сказав він.

За словами віце-прем’єра, величезні залишки на рахунках місцевих бюджетів на кінець року були не лише у великих міст, а й в областях: «Якщо ми кажемо за Донецький регіон, який має свої особливості з точки зору можливостей впровадження проектів, то він мав 8 млрд грн на кінець року, Київ мав 3 млрд, Київська область — 5 млрд».

Читайте також: В Україні з'явиться 10 мобільних “ЦНАПів на колесах”

Зубко наголосив, що ці кошти мають більш швидко реалізовуватися для відбудови та відновлення інфраструктури.

«Фінансова децентралізація відбулася для того, щоб ми могли реалізувати соціальні проекти — дорожня інфраструктура, дитсадки, школи, лікарні. І для нас є важливим, щоб кошти, які платять платники податків — публічні фінанси — були реально реалізовані в конкретних проектах. Не зберігання та підтримка банківського сектору і отримання депозитних відсотків за рахунок використання цих коштів, а саме впровадження якісних проектів. І тоді є довіра і до центральної влади, яка передала ці кошти, і до місцевої влади», - підкреслив він.

Фото: Володимир Тарасов / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-