У Миколаєві не вистачило суддів, щоб обрати запобіжний захід колезі

У Миколаєві не вистачило суддів, щоб обрати запобіжний захід колезі

Укрінформ
Через відпустки і відрядження Апеляційний суд Миколаївської області не зміг призначити суддю для розгляду кримінального провадження відносно підозрюваного в хабарі керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва.

Про це повідомили у прес-службі Апеляційного суду Миколаївської області.

«Ленінський райсуд Миколаєва для визначення підсудності заяви захисника Влодимира Тимошина від 21.05.2018 року про відвід слідчого судді Дмитра Захарченка по кримінальному провадженню відносно підозрюваного керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва направив матеріали для розгляду і направлення до іншого суду в межах юрисдикції Апеляційного суду. Останнім 22.05.2018 року складено протокол щодо неможливості автоматизованого розподілу судової справи між суддями судової палати у кримінальних справах у зв’язку з відрядженням та відпустками суддів», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що призначення не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи. Цю інформацію внесено до системи автоматизованого розподілу суду.

Авторозподіл вказаної заяви захисника може відбутися не раніше 29 травня.

Як повідомлялося, 19 травня у Миколаєві правоохоронці затримали керівника апарату Центрального райсуду під час отримання хабара у розмірі 1000 доларів. Установлено, що працівник суду вимагав зазначену суму від місцевої мешканки за позитивне вирішення на її користь позову про надання дозволу на виїзд дитини за кордон.

Читайте також: На Миколаївщині чиновник центру зайнятості погорів на “відкатах”

Під час обрання запобіжного заходу захисник заявив про відвід судді. Апеляційний суд мав призначити нового відповідно до законодавства. Оскільки процес обрання судді затягнувся, затриманого випустили на волю без запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-