У центрі Житомира пройшов Фестиваль європейської кухні

У центрі Житомира пройшов Фестиваль європейської кухні

Укрінформ
На Фестивалі європейської кухні у Житомирі шеф-кухарі провели майстер-класи із приготування європейських страв.

Захід став продовженням святкування Дня Європи у місті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час фестивалю шеф-кухарі місцевих ресторанів та гастрокритик з Італії Паоло Брешіа провели майстер-класи із приготування традиційних страв різних країн і пригостили ними гостей заходу.

«Наші шеф-кухарі стояли у центрі Михайлівської вулиці по колу, що нагадує зірки на прапорі Європейського Союзу. Ми зробили неможливе реальним, зібравши разом найкращих шеф-кухарів міста та приготувавши різні європейські страви. Такі майстер-класи здебільшого платні, але цей безкоштовний», - зазначив голова громадської організації «Житомирська обласна асоціація кулінарів України» Віктор Фіалковський.

Шеф-кухарі готували 8 європейських страв, які є візитівками різних європейських країн. Зокрема, це кранські ковбаски зі Словенії, британське м’ясо в тісті «Веллінгтон», сувлакі з Греції, три види італійської пасти, іспанський суп гаспачо, мюнхенські ковбаски з Німеччини, філе індички в овочевому соусі по-французьки та бельгійські вафлі на десерт.

Читайте також: На дитячому фестивалі в Тернополі проведуть кастинг у новий фільм про Довбуша

Під час майстер-класу кухарі поділилися кулінарними хитрощами, як зробити кожну страву неперевершеною. Вони впевнені, що смачно можна готувати і вдома, якщо є бажання і натхнення, а знайти рецепт легко в кулінарній книзі або в Інтернеті.

Кульмінацією Фестивалю європейської кухні стало частування гостей приготованими фірмовими стравами.

Фото: Житомир.Life

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-