У центрі Житомира пройшов Фестиваль європейської кухні
Захід став продовженням святкування Дня Європи у місті, повідомляє кореспондент Укрінформу.
Під час фестивалю шеф-кухарі місцевих ресторанів та гастрокритик з Італії Паоло Брешіа провели майстер-класи із приготування традиційних страв різних країн і пригостили ними гостей заходу.
«Наші шеф-кухарі стояли у центрі Михайлівської вулиці по колу, що нагадує зірки на прапорі Європейського Союзу. Ми зробили неможливе реальним, зібравши разом найкращих шеф-кухарів міста та приготувавши різні європейські страви. Такі майстер-класи здебільшого платні, але цей безкоштовний», - зазначив голова громадської організації «Житомирська обласна асоціація кулінарів України» Віктор Фіалковський.
Шеф-кухарі готували 8 європейських страв, які є візитівками різних європейських країн. Зокрема, це кранські ковбаски зі Словенії, британське м’ясо в тісті «Веллінгтон», сувлакі з Греції, три види італійської пасти, іспанський суп гаспачо, мюнхенські ковбаски з Німеччини, філе індички в овочевому соусі по-французьки та бельгійські вафлі на десерт.
Під час майстер-класу кухарі поділилися кулінарними хитрощами, як зробити кожну страву неперевершеною. Вони впевнені, що смачно можна готувати і вдома, якщо є бажання і натхнення, а знайти рецепт легко в кулінарній книзі або в Інтернеті.
Кульмінацією Фестивалю європейської кухні стало частування гостей приготованими фірмовими стравами.
Фото: Житомир.Life