Суд відпустив під домашній арешт винуватця смертельної ДТП у Миколаєві

Суд відпустив під домашній арешт винуватця смертельної ДТП у Миколаєві

Укрінформ
Апеляційний суд Миколаївської області відпустив під домашній арешт  винуватця смертельної ДТП у Миколаєві Олексія Казимірова.

Таке рішення прийнято 18 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Замінити підозрюваному Олексію Казимірову міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт», - йдеться у рішенні колегії суддів.

Читайте також: Родичі винуватця смертельної ДТП у Миколаєві знайшли 200 тисяч на компенсації

Як уже повідомляв Укрінформ, Центральний районний суд міста Миколаєва 5 травня обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 650 тисяч гривень винуватцю ДТП Казимірову. При цьому суд керувався тим, що підозрюваний навмисне ухилявся від сплати компенсації родичам загиблої 20-річної студентки протягом 7 років і має скандальну репутацію. Якщо його провину буде доведено, то йому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Щоправда, в період між судом першої інстанції й апеляційним, його родичі знайшли 200 тисяч гривень на виплату компенсації рідним загиблої студентки.

На Миколаївщині вперше винуватцю автопригоди, в якій загинула молода жінка, повідомлено про підозру у невиконанні судових рішень. Підозрюваного позбавили права керування, але  він продовжував їздити за кермом у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Його кілька разів зупиняли поліцейські і штрафували.

Також встановлено факт невиконання ним вироку Центрального районного суду щодо матеріальної і моральної шкоди потерпілим внаслідок скоєння ним смертельної автопригоди у розмірі понад 249 тис. грн ще у 2011 році. Тоді він, будучи 22-річним на регульованому пішохідному переході збив насмерть 20-річну студентку і втік. У жертви залишилася маленька дитина.

Правоохоронці знайшли його, а суд призначив 6 років позбавлення волі. Проте за гратами чоловік пробув всього кілька місяців. Його відпустили начебто через смертельну хворобу. Ця подія викликала широкий резонанс у суспільстві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-