Флешмоб вишиванок у Дніпрі внесли до Книги рекордів

Флешмоб вишиванок у Дніпрі внесли до Книги рекордів

Укрінформ
У Дніпрі понад 1,5 тисячі людей створили «живі» орнаменти української вишивки. Разом вони встановили рекорд України за кількістю людей, які утворювали патріотичний візерунок. Площа орнаментів склала понад півтисячі квадратних метрів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Дніпропетровській області завжди встановлюють дуже креативні рекорди. Вони вражають різноманіттям та масовістю. Сьогоднішній флешмоб дуже оригінальний – до цього в країні жодного разу ще не створювали «живу» вишиванку. Подію занесли до Книги рекордів України в розділ «Масові заходи». Відповідний диплом передали Дніпропетровській ОДА», - зазначила представник Книги рекордів України Євгенія Циганкова.

Учасники виклали 13 візерунків, характерних для вишиванок у різних регіонах України - від Буковини до Донбасу, від Київщини до Криму. «Живі» орнаменти створили за допомогою різнобарвних модулів, які тримали над головами. Кольори обрали ті, що на вишиванках зустрічаються найчастіше - червоний, чорний та білий. Наприкінці зобразили карту України.

Читайте також: Порошенко у Дніпрі долучився до "вишиваного" флешмобу

Як повідомляв Укрінформ, до флешмобу, який тривав близько чотирьох хвилин, приєднався й Президент України Петро Порошенко, що перебуває з робочим візитом на Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-