Отруєння у Черкасах: троє дітей залишаються у лікарні

Отруєння у Черкасах: троє дітей залишаються у лікарні

Укрінформ
Майже всіх постраждалих від отруєння під час лінійки в школі в Черкасах вже виписали з лікарні, під наглядом лікарів залишається троє дітей.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"49 дітей і 4 дорослих, яких госпіталізували зі шкільної лінійки у Черкасах, уже вдома. Ще троє дітей досі перебувають у дитячій обласній лікарні, але їх лікують від супутніх захворювань, які виявили під час обстеження. Ці захворювання ніяк не пов'язані з отруєнням", - йдеться у повідомленні.

Натомість причини отруєння досі не встановлені. Зазначається, що Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ здійснив забір грунту, води, повітря у день інциденту, 8 травня. Проте лабораторні аналізи не показали критичного вмісту у повітрі і грунті жодних сполук, що могли би спричинити таку реакцію організму - у дітей та дорослих, які звернулись до лікувальних закладів Черкас після відвідання шкільних заходів 8 травня, спостерігалась токсична реакція на інгаляційний контакт з невідомою речовиною, що не мала шкідливого впливу на їхнє здоров'я.

Встановленням остаточних причин токсичної реакції займаються відповідні органи.

Читайте також: У черкаській школі, де отруїлися діти, поновили навчання

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня під час шкільної лінійки в черкаській загальноосвітній школі №8 учні 2-9 класів почали непритомніти, відчували нудоту. Загалом на заході перебувало 424 учні та 26 вчителів. З них було госпіталізовано 55 дітей та 4 дорослих (трьох вчителів та технічну працівницю), дванадцять осіб при цьому потрапили в реанімацію.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-