У черкаській школі, де отруїлися діти, поновили навчання

У черкаській школі, де отруїлися діти, поновили навчання

Укрінформ
У черкаській школі, де масово потруїлися діти, від сьогодні відновлено навчальний процес.

Про це повідомляє сайт Черкаської міськради

"З понеділка, 14 травня, у черкаській школі №8 поновився навчальний процес. Після масового отруєння дітей, яке сталося у цьому навчальному закладі 8 травня, комісія з надзвичайних ситуацій надала школі два карантинних дні", - йдеться у повідомленні.

Джерело забруднення на цей момент не виявлено, і причини, чому кільком десяткам дітей стало погано під час ранкової лінійки, наразі не встановлені.

"У нас немає підстав зараз продовжувати карантинні заходи.  Також в мережі інтернет я бачу, що дехто, не розібравшись в ситуації, намагається призначати винних. Тож я хотів би звернутися до відповідних структур і органів, щоб вони попрацювали оперативно і знайшли те джерело, яке призвело до ситуації, яка сталася у 8 школі", - зазначив директор департаменту освіти Черкаської міської ради Сергій Воронов.

Він також повідомив, що на сьогодні діти почуваються краще. Усі виписані, але протягом двох тижнів проходитимуть медогляди, і медики ще будуть стежити за їхнім станом здоров’я. 

Водночас у прес-службі Черкаської обласної держадміністрації повідомляють, що в лікарні все ж залишаються 18 з 55 потерпілих дітей. (http://ck-oda.gov.ua/pro-nadzvychajnu-sytuatsiyu-u-shkoli-8-u-likarni-lyshayutsya-18-ditej/).

"Потерпілим унаслідок надзвичайної ситуації у школі №8, що в Черкасах, кращає. На ранок понеділка в обласній дитячій лікарні лишаються 18 дітей", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника начальника управління охорони здоров'я ОДА Олега Найдана, школярів наразі дообстежують через виявлені супутні патології. Це ж стосується і трьох вчителів, які нині перебувають в обласній лікарні. Їхній стан задовільний. 

Читайте також: СБУ не виключає, що школярів у Черкасах отруїли навмисно

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня під час шкільної лінійки в черкаській загальноосвітній школі №8 учні 2-9 класів почали непритомніти, відчували нудоту. Загалом на заході перебувало 424 учні та 26 вчителів. З них було госпіталізовано 55 дітей та 4 дорослих (трьох вчителів та технічну працівницю).

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил.

Поки що аналізи не виявили шкідливих речовин у приміщені школи, а також у грунті, воді та повітрі на території навчального закладу.

Фото: klasnashkola.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-