В Укрзалізниці назвали час завершення електрифікації ділянки Потоки - Золотнишине

В Укрзалізниці назвали час завершення електрифікації ділянки Потоки - Золотнишине

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" планує до Дня Незалежності України завершити електрифікацію дільниці Потоки - Золотнишине.

Про це розповів в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії.

"Роботи з електрифікації ділянки Потоки - Золотнишине плануємо завершити до Дня Незалежності України. Це один із пріоритетних інфраструктурних проектів, що реалізується Укрзалізницею у 2018 році. Перехід на електричну тягу дозволить суттєво зменшити експлуатаційні та енерговитрати компанії, покращити пропускну спроможність інфраструктури та збільшити обсяги перевезення вантажів, зокрема залізорудної сировини", - зазначив Кравцов.

За його словами, на цій дільниці вже встановлено всі 464 опори та змонтовано необхідну кількість фундаментів - 230. У майстернях філії «Енергоремтранс» ПАТ «Укрзалізниця» у Вінниці, Чаплиному та Лимані триває виготовлення металевих конструкцій під монтаж проводів. Уже виготовлено 70 % необхідних металоконструкцій. Решту матеріалів планують виготовити до кінця травня, після чого в червні-липні на дільниці здійснюватиметься монтаж металоконструкцій, проводів та регулювання контактної підвіски.

Кравцов також розповів, що в квітні на дільниці Потоки - Золотнишине залізничники завершили комплекс колійних робіт: вкладання верхньої будови колії протяжністю 1 км по роз'їзду 7-й км, укладання трьох комплектів стрілочних переводів на нових залізобетонних брусах по станції Золотнишине та інші опоряджувальні роботи.

Читайте також: Укрзалізниця в І кварталі 2018-го продала 90 тисяч квитків через міжнародні каси

Роботи з електрифікації розпочалися 20 лютого 2018 року. Експлуатаційна протяжність ділянки Потоки - Золотнишине - 12 км. Проектувальник - Харківське відділення філії «Проектно-вишукувальний інститут залізничного транспорту» ПАТ «Укрзалізниця». Головний підрядник - філія «Енергоремтранс» ПАТ «Укрзалізниця». Вартість проекту складає понад 204 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-