Гройсман обіцяє допомогти з ремонтом прикордонної дороги, що чекала 30 років

Гройсман обіцяє допомогти з ремонтом прикордонної дороги, що чекала 30 років

Фото
Укрінформ
У рамках робочої поїздки до Закарпаття Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман проінспектував розбудову автомобільної дороги М-25 КПП "Соломоново" - Велика Добронь - Яноші, яка не ремонтувалася 30 років.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

«Володимир Гройсман особисто проінспектував розбудову автомобільної дороги М-25 КПП «Соломоново» - Велика Добронь - Яноші, що на Ужгородщині, яка увійшла до числа таких, що потребують капітального ремонту, дорога не ремонтувалася 30 років», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вказаний маршрут співпадає з ділянками міжнародних автодоріг державного значення М-24 Велика Добронь – Мукачеве – Берегове – КПП „Лужанка”, та М-25 КПП «Соломоново» - Велика Добронь – Яноші з під’їздом до контрольно-пропускного пункту «Косино».

Начальник служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович поінформував прем'єра, що на сьогодні заключено договір з переможцем тендерних торгів на суму 275,5 млн грн. Цьогоріч, згідно розпорядження Кабміну, передбачено фінансування з держбюджету на виконання вказаного ремонту в сумі 100,0 млн грн. Він також продемонстрував урядовцям, як інтенсивно ведуться ремонтні роботи на цій ділянці автодороги.

Читайте також: Москаль написав Гройсману, як на Закарпатті “зарубали” дорожній експеримент

Зі свого боку Гройсман запевнив, що максимально сприятиме у виділенні необхідних коштів, у т.ч. перерахувань з митниці, бо питання розбудови доріг в Україні – першочергове завдання уряду.

"На сьогодні дорожні роботи ведуться по всій Україні, і держава послідовно виконує план відновлення дорожнього господарства, у тому числі на місцевому рівні та в рамках відновлення прикордонної інфраструктури. Цього року нам вдалося підготуватися до сезону дорожніх робіт і швидко розпочати ремонти й будівництво. Доріг розбитих багато – будемо відновлювати. У нас є програма до 2022 року, яка в тому числі передбачає поєднання всіх обласних центрів якісними дорогами. Виконуємо її. Цього року вперше виділяємо 11 млрд грн на місцеві дороги", - сказав Гройсман.

За його словами, на Закарпатті є потреба додаткової уваги до дорожньої прикордонної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-