Москаль написав Гройсману, як на Закарпатті “зарубали” дорожній експеримент

Москаль написав Гройсману, як на Закарпатті “зарубали” дорожній експеримент

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що через завищені Мінфіном планові показники для Закарпатської митниці у неї немає понадпланових надходжень, тож в області практично припинений дорожній експеримент.

Про це йдеться на офіційному сайті Москаля.

«Міністерство фінансів України значно підвищило Закарпатській митниці планові показники надходжень митних платежів, 50% від перевиконання яких іде на ремонт автодоріг згідно з «дорожнім експериментом. У квітні цього року Закарпатська митниця не те, що не перевиконала, а навіть не виконала «спущені» Мінфіном плани. У результаті область не отримає ні копійки на ремонт доріг», - сказав Москаль.

За його словами, якщо врахувати, що Служба автомобільних доріг не має грошей на нормальне утримання й ремонт доріг державного значення, на 43 обласні й 235 районних доріг в області через Дорожній фонд закладено всього 218 мільйонів гривень, то виходить, що Закарпаття опинилися біля розбитого корита.

«Уряд через центральні ЗМІ говорить про масштабне будівництво й ремонт автодоріг в Україні, а тим часом на місцях ми нічого не отримуємо, а, по-друге, нам «зарубали» ще й «дорожній експеримент». То як пояснювати людям, які на знак протесту перекривають суцільне бездоріжжя, що в Україні «триває масштабне будівництво й ремонт автодоріг»?

Читайте також: Гройсман назвав дорогу №1 для ремонту в цьому році

Відтак, голова Закарпатської ОДА направив листа прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману з проханням звернути особливу увагу на дороги Закарпатської області, яка межує з чотирма країнами Євросоюзу і є обличчям України перед Європою.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня місцеві жителі перекривали дорогу в Іршавському районі Закарпатської області з вимогою розпочати негайний ремонт. До того схожу акцію провели на Міжгірщині – через катастрофічний стан дороги Хуст-Долина.

Експеримент з фінансового забезпечення реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг триває з вересня 2015 року: 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів, податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів) направляється у спеціальні фонди відповідних регіональних бюджетів.

Спочатку пілотний проект проводився в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях. Нині участь у експерименті беруть усі митниці ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-