Об’єднання громад з облцентрами сприятиме економічному розвитку - експерт

Об’єднання громад з облцентрами сприятиме економічному розвитку - експерт

Децентралізація
Укрінформ
Приєднання територіальних громад до міст обласного значення чи створення агломерацій сприятиме пожвавленню економічного і соціального розвитку.

Про це заявив директор проекту USAID “Пульс” Ігор Парасюк в програмі “Сучасна громада” Українського радіо, повідомляє портал “Децентралізація”.

“Є кілька варіантів, які можуть дати в Україні пожвавлення економічного і соціального розвитку: перший - створення об’єднаних громад з центрами в містах обласного значення, другий - створення агломерацій, або ж третій - використання механізму співробітництва територіальних громад”, - сказав він.

Водночас, за словами експерта, дієвість кожного з цих варіантів є абсолютно різною з точки зору розвитку. “Країни, які створюють найбільший обсяг ВВП на душу населення, йдуть за сценарієм № 1 і № 2. До прикладу США чи Китай. Або ж, до прикладу, ініціатива Великий Париж об’єднала в собі понад 100 населених пунктів і вони спільно працюють над розвитком територій”, - зазначив Парасюк.

Він наголосив, що без створення об’єднаних громад з центрами у містах обласного значення чи агломерацій, економічний розвиток в країні буде повільним: “Або ми запустимо цей процес, або залишимося за його бортом і розвиток буде дуже повільним”.

“Сучасна громада” виходить за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” щосереди о 19:30.

Читайте також: Уряд затвердив план реалізації Нацстратегії розвитку громадянського суспільства

Як повідомлялося, 4 травня Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення (№ 6466).

Також у Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 6743 “Про міські агломерації”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-