Миколаївщина втрачає туристичний потенціал через розбиті дороги

Миколаївщина втрачає туристичний потенціал через розбиті дороги

Укрінформ
Миколаївщина втрачає туристичний потенціал через розбиті дороги до основних туроб'єктів. Наразі вже не має змоги доїхати до природного заповідника «Єланецький степ» та Приінгульського ландшафтного парку, на черзі – Актовський каньйон, який входить до списку семи природних чудес України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав активіст Олександр Максименко, який донедавна очолював управління з питань молоді та туризму Миколаївської ОДА.

«У мене таке відчуття, що по дорозі в Актовський каньйон, а саме на ділянці від Вознесенська до села Актово, знімали останніх «Месників», і цю дорогу довбав Тор своїм молотом Мйольнір. Не зробивши цього року хоча б ямковий ремонт - в наступному дорога буде знищена повністю, а каньйон, як один їх основних туристичних об'єктів Миколаївщини буде недоступний. Ми втрачаємо туристичний потенціал області», - написав Максименко.

За його словами, всі спроби дізнатися, чи є дорога Т-1511 (Братське-Вознесенськ) в плані ремонту на цей рік, так і не увінчалася успіхом.

Читайте також: В Україні заборонять "розмічати" тротуари під паркування

Як повідомляв Укрінформ, Актовський каньйон входить до списку семи природних чудес України і вважається однією з найстаріших євразійських ділянок суші. Його глибина досягає 50 метрів, а площа близько 250 гектарів. За своїй віком та геологічними показниками нагадує Гранд-каньйон в Америці. Це місце називають Долиною диявола або Малим Кримом.

Наразі він є частиною регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя» і знаходиться на території Вознесенського району Миколаївщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-