Прикарпатський університет долучився до програми «Еразмус+»

Прикарпатський університет долучився до програми «Еразмус+»

Укрінформ
Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника розпочинає реалізацію проекту щодо модернізації педагогічної освіти. ЄС скерував для цього майже 1 млн євро.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив ректор Прикарпатського університету доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда, відповідаючи на запитання щодо необхідності модернізації педагогічної освіти.

«В цьому році Прикарпатський національний університет виграв дуже престижний гранд «Еразмус +» , який стосується модернізації педагогічної освіти з використанням інноваційних методів викладання. Вартість проекту складає близько 1 млн євро. У проекті беруть участь  університети Європейського Союзу. Втім, вперше Євросоюз довірив нашому українському університету не лише використовувати ці кошти, але й розподіляти їх серед інших університетів Європи. Основний акцент буде спрямований на використанні інформаційних технологій, що має вплинути на зміну методики викладання», - повідомив Цепенда.

Він зазначив, що Прикарпатський університет разом з іншими педагогічними вишами впроваджує ще один проект «Гірська школа Українських Карпат» щодо дистанційного навчання у гірських районах, де «дітям доводиться за будь-якої погоди долати до 7 км, аби добратися до школи».

Читайте також: В Україні змінять вимоги до харчування у школах

Усі ці проекти, стверджує Цепенда, скеровані на те, щоб педагогічні виші України стали фарватером програми «Нова українська школа», скерованої реформувати початкову та середню освіту.

«За три роки ми маємо підготувати 350 викладачів і опрацювати програму для 800 вчителів, які будуть навчати дітей вже за новими методиками», - зазначив Цепенда.

«Еразмус+» - це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-