У Херсоні встановили

У Херсоні встановили "вальсовий рекорд" України

Укрінформ
У Херсоні у понеділок напередодні Дня пам'яті та примирення на площі перед найбільшою в місті кіноконцертною залою "Ювілейний" був організований масовий вальс Перемоги.

Ветерани та молодь встановили рекорд України з найбільшого сумарного віку учасників танцю. Загальний вік склав 18 тис. 982 роки. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, до Дня пам'яті та примирення, ми йдемо на рекорд. Ми - це учасники та діти війни 1941 - 1945 років, і ми, молодь... Пані та панове - вальс Перемоги!", - оголосив ведучий заходу, запросивши до танцю присутніх на площі.

Як зазначила у виступі на заході директор департаменту культури, туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації Світлана Думинська, вальс "це танець, який танцюють у найважливіші дні життя людини: це останній дзвоник (у школі - ред.), це весілля, це отакий день, який йде напередодні Дня пам'яті і примирення, напередодні перемоги над ворогом".

"Я впевнена, що наступного року війна (на Донбасі - ред.) закінчиться, і ваші онуки, ваші діти повернуться додому, і вони запросять вас на такий вальс", - сказала Думинська.

Музичний супровід забезпечували два духові оркестри - від ГУ Національної поліції в області та від Херсонського музичного училища. Учасники заходу мали на грудях червоні маки - символ пам'яті жертв військових та цивільних збройних конфліктів.

Після того, як пари закінчили танцювати вальс, ведучий оголосив: "Є рекорд!"

Читайте також: Фестивалі в старому замку розпочали туристичний сезон на Тернопільщині

Як планували організатори заходу, загальний вік херсонців, учасників вальсу Перемоги, мав бути для встановлення нового рекорду України 10 тис. років. Проте він перевищив очікувану цифру - загальний вік учасників, які зареєструвалися для участі у цьому заході і танцювали, склав, за даними організаторів, 18 тис. 982 роки.

Захід відбувся за ініціативи департаменту культури, туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації і обласного Палацу культури.

Фото kherson.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-