Став відомий час розгляду справи

Став відомий час розгляду справи "бразильського бойовика "ДНР"

Укрінформ
Павлоградський міськрайсуд Дніпропетровської області розгляне у понеділок о 15 годині справу бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргхі, який воював на боці бойовиків "ДНР". 

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

"У зв'язку з отриманням Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області інформації про місце перебування обвинуваченого Рафаеля Маркуса Лусваргхі з засобів масової інформації, судом скореговано дату судового засідання. Справа слухається 07 травня 2018 року о 15:00 годині", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головуючим суддею на засіданні буде Самоткан Наталія Григорівна.

Раніше у коментарі Укрінформу прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що під час судового засідання 7 травня прокурор клопотатиме про обрання для Лусваргхі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ повідомила деталі слідства щодо "бразильського бойовика"ДНР"

Як відомо, у ЗМІ з'явилася інформація про те, що колишній бойовик Лусваргхі мешкає на території Свято-Покровського Голосіївського монастиря. 4 травня представники націоналістичних організацій затримали його і відвели до Служби безпеки.

Згодом СБУ поінформувала, що громадянин Бразилії Рафаель Маркус Лусваргхі з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» терористичної організації «ДНР». Лусваргхі був задіяний, зокрема, у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту.

Щодо нього слідчими СБУ здійснювалося кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст.260 Кримінального кодексу України.

25 січня 2017 року Лусваргхі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Водночас на етапі оскарження вироку Апеляційний суд взяв до уваги, що суд першої інстанції не мав права розглядати цю справу, оскільки була порушена територіальна підсудність. З цієї причини вирок Печерського райсуду був скасований.

Верховний суд у лютому поточного року постановив, що справу Лусваргхі має розглядати Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

У грудні 2017 року Лугсваргхі було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання терміном на два місяці. Наразі він перебуває у СБУ, де з ним проводяться відповідні процесуальні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-