СБУ повідомила деталі слідства щодо

СБУ повідомила деталі слідства щодо "бразильського бойовика"ДНР"

Укрінформ
Громадянин Бразилії Рафаель Маркус Лусваргхі з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі.

Про це повідомили у прес-службі СБУ

"Відносно вказаної особи слідчими СБУ здійснювалося кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст.260 Кримінального кодексу України. У ході досудового слідства було встановлено, що громадянин Бразилії з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» терористичної організації «ДНР». Лусваргхі був задіяний, зокрема, у підрозділах бойовиків у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту", - йдеться у повідомленні. 

Під час проведення слідства громадянин Бразилії повністю визнав свою вину в інкримінованих злочинах.

25 січня 2017 року громадянин Бразилії Лусваргхі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сторона захисту подала апеляційну скаргу на це рішення.

Апеляційний суд м. Києва скасував вирок через процедурні порушення. У грудні 2017 року йому було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання терміном на два місяці.

Читайте також: Бойовики вимагають 80 засуджених в обмін на 15 полонених українців - Геращенко

За результатами визначення підсудності Верховний суд скерував вказане провадження до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, яким воно розглядається по суті.

СБУ наголошує, що зібрана слідчими доказова база, стосовно участі Лусваргхі у незаконних збройних формуваннях, повністю була підтверджена рішенням суду першої інстанції. 

Наразі він перебуває у СБУ, де з ним проводяться відповідні процесуальні дії згідно із чинним законодавством України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-