Скандального винуватця ДТП у Миколаєві арештували на два місяці

Скандального винуватця ДТП у Миколаєві арештували на два місяці

Укрінформ
Центральний районний суд міста Миколаєва 5 травня обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці скандально відомому винуватцю смертельного ДТП Олексію Казимірову. Наразі його звинувачують у невиконанні судових рішень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

«Застосувати до підозрюваного Олексія Казимірова міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 25 червня 2018 року. Також він має право вийти з під-варти під заставу у розміру 650 тисяч гривень», - виголосила суддя Світлана Скрипченко.

Суддя зазначила, що у своєму рішенні керувалася тим, що підозрюваний ніде не працює і не навчається, має погану репутацію серед мешканців Миколаєва, неодноразово був притягнений до відповідальності за порушення правил дорожнього руху під час керування автомобілем без водійського посвідчення, його інвалідність наразі не підтверджена жодним чинним документом. Казиміров також визнаний винним судом в навмисному ухилянні від сплати компенсації родичам загиблої 20-річної студентки.

Якщо його провину буде доведено, йому загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Прокуратура вимагала обрати міру запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці з альтернативою застави у розмірі 1,5 млн грн.

Варто зауважити, що даний судовий процес має широкий резонанс у Миколаєві, у ньому беруть участь багато журналістів та представників громадських організацій.

Підозрюваний приходив на суд у супроводі двох адвокатів, при цьому на запитання журналістів відповідав, що він не винний і грошей у нього сплачувати компенсацію постраждалим немає.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині вперше винуватцю автопригоди, в якій загинула молода жінка, повідомлено про підозру у невиконанні судових рішень. Підозрюваного позбавили права керування, але він продовжував їздити за кермом у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Його кілька разів зупиняли поліцейські і штрафували.

Читайте також: Кількість постраждалих у масштабній ДТП на Миколаївщині зросла до дев'ятнадцяти

Також встановлено факт невиконання ним вироку Центрального районного суду щодо матеріальної і моральної шкоди потерпілим внаслідок скоєння ним смертельної автопригоди у розмірі понад 249 тис. грн ще у 2011 році. Тоді він, будучи 22-річним, за кермом "Мерседеса" на регульованому пішохідному переході збив на смерть 20-річну студентку і втік. У жертви залишилася маленька дитина.

Правоохоронці знайшли його, а суд призначив 6 років позбавлення волі. Проте за гратами він пробув всього кілька місяців. Його відпустили начебто через смертельну хворобу. Ця подія викликала широкий резонанс у суспільстві. Громадськість і журналісти Миколаєва не раз звертали увагу правоохоронців на те, що Казиміров безкарно їздить вулицями Миколаєва за кермом дорогих іномарок і викладає у соцмережах фото з нічних клубів та дорогих курортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-