Пожежа у

Пожежа у "Вікторії": інспектора ДСНС залишили під домашнім арештом

Укрінформ
Суд залишив під домашнім арештом екс-керівника Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області, який обвинувачується у справі щодо пожежі в таборі "Вікторія".

Про це інформує портал "Судова влада України".

"Київський районний суд м. Одеси продовжив розгляд справи стосовно колишнього керівника Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області, який є обвинуваченим по справі пожежі в таборі "Вікторія". На засіданні вирішувалось питання продовження запобіжного заходу. Суд залишив інспектора під "нічним" домашнім арештом ще на 60 діб, а також відсторонив від посади до 4 липня", - сказано в повідомленні.

Дії чоловіка кваліфікували за ч.2 ст.367 КК України – неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки окремим громадянам та державним інтересам.

Наступне судове засідання призначене на 25 травня 2018 року.

Сьогодні у цьому ж суді розглядалося провадження і відносно директора дитячого табору "Вікторія", якого обвинувачують у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей та майнову шкоду в особливо великому розмірі.

На цьому судовому засіданні потерпілому на вимогу його адвокатів було надано право під час судових засідань перебувати поруч зі своїми захисниками (тобто, поза межами скляної кабіни).

Читайте також: Директору табору «Вікторія» продовжили строк тримання під вартою

Представник потерпілих зі свого боку заявив відвід судді.

У зв’язку з тим, що заяву про відвід розглядає інший суддя, розгляд справи відкладено на 8 травня.

Як повідомлялося, 15 вересня 2017 року у корпусі №5 КПНЗ Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу "Вікторія" через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дітей та повного знищення приміщення корпусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-