Гриневич розказала про безпрецедентну інвестицію в початкову школу

Гриневич розказала про безпрецедентну інвестицію в початкову школу

Укрінформ
Уряд скерував 1 млрд 869 млн грн на нову початкову школу. 

Про це в Івано-Франківську повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, відкриваючи освітній форум "Підготовка та імплементація реформи "Нова українська школа", яка почалась в рамках міжнародного фестивалю "Карпатський простір".

"Цього року у нас відбудеться велика подія: 1 вересня діти підуть до нової української школи. Урядова субвенція, яку скерували до органів місцевого самоврядування на нову українську школу, становить 1 млрд 869 млн грн. Це – безпрецедентна інвестиція в початкову школу", - наголосила Гриневич.

Вона зазначила, що кошти вже скерували до органів місцевого самоврядування, які повинні не лише придбати необхідне обладнання, а й докласти власні гроші, аби оновити школи. Від міст обласного значення дофінансування очікують у сумі не менше 30% від отриманої субвенції, від об’єднаних громад та районів – 10% , від гірських територій – 5%.

Читайте також: Україна домовилася з Болгарією про мову в школах

Міністр зауважила, що освітню реформу в Україні можна зробити лише спільними зусиллями, а освітня субвенція має стати "чудовим стимулом для оновлення бази гірших шкіл".

"Наша ідея – початкова школа має бути однаково якісною для всіх. І кожна дитина, незалежно від місця проживання, має потрапити в якісну початкову школу. Не уряд, а органи місцевого самоврядування  займаються закупівлями.  На що будуть скеровані ці гроші? 40% - на закупівлю навчальних матеріалів для перших класів, 40% - на придбання навчальних меблів, 20% - на придбання комп’ютерного обладнання. Це і є те, що ми називаємо "Створення нового освітнього простору", - наголосила Гриневич.

За її словами, вже затверджені типові програмі, відбираються підручники для 1 класу та розроблені типові переліки обладнання, яке можна  поставити у  школах. Вчителі початкової школи вже пройшли 2 курси кваліфікаційної підготовки. У травні - червні на українських освітян очікує останній підготовчий курс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-