Жебрівський розповів, як ООС “пофарбує” децентралізацію на Донеччині

Жебрівський розповів, як ООС “пофарбує” децентралізацію на Донеччині

Децентралізація
Укрінформ
В умовах Операції об’єднаних сил (ООС) децентралізація в Донецькій області продовжиться, але будуть певні обмеження через питання безпеки. 

Про це заявив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський Донецькому Центру розвитку місцевого самоврядування (створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України), повідомляє портал “Децентралізація”. 

“Об’єднання територіальних громад у Донецькій області буде продовжене. Ключова проблема для децентралізації полягає в населених пунктах, наближених до лінії розмежування, - зазначив голова ВЦА. - Очеретинська громада уже сформована, але досі нема дозволу від ЦВК на проведення виборів. Ураховуючи зони безпеки з відповідним режимом (“жовтий” чи “червоний”), скоріше за все, не будуть давати дозволу, а на всій іншій території децентралізація продовжуватиметься, і ми маємо нарощувати темпи”, - заявив Жебрівський після спільного брифінгу у Краматорську з командуючим ООС Сергієм Наєвим.

Очільник Донеччини зазначив, що до території з “червоним” режимом увійшов, наприклад, Урзуф, який знаходиться на морському узбережжі в Мангушському районі. На думку Жебрівського, Мангушський район може проводити об’єднання, а Урзуф згодом приєднається до вже створеної громади. “Переконаний, будемо отримувати листи від командування, що певна  зона є безпечною для проведення перших виборів у громаді”, - додав він.

Читайте також: Наєв: ООС – це один з інструментів відновлення державного суверенітету України

При цьому проблем із відвідуванням зон відпочинку на Азовському узбережжі в людей не виникне, запевнив Жебрівський. Це питання обговорювалося із командуванням ООС,  і найближчим часом, після узгодження всіх моментів, мешканців регіону повідомлять про таку можливість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-