Наєв: ООС – це один з інструментів відновлення державного суверенітету України

Наєв: ООС – це один з інструментів відновлення державного суверенітету України

Укрінформ
Операція Об’єднаних сил – це один з інструментів відновлення державного суверенітету України та звільнення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Про це на прес-брифінгу у Краматорську повідомив командувач Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«За законом цілями державної політики забезпечення державного суверенітету України  є звільнення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях та відновлення на цих територіях конституційного ладу... Операція Об’єднаних сил  є одним з інструментів, за допомогою якого держава досягає зазначеної мети», - сказав командувач.

Він підкреслив, що громадяни України з числа жителів Донбасу незалежно від того, знаходяться вони в районах навколо лінії розмежування або на тимчасово окупованих територіях, «мають бути впевнені – Об’єднані сили зроблять все можливе та необхідне для поновлення на цих територіях верховенства права; це те, про що люди, які перебувають під окупацією, вже давно забули».

За словами Наєва, саме повернення верховенства права, чесного суду, поновлення діяльності справжніх правоохоронних органів, а не бандитів зі зброєю, є необхідною умовою для повернення регіону до нормального мирного життя.

Читайте також: Наєв: Ми прийшли на Донбас для того, щоб прискорити завершення конфлікту

Він зазначив, що сили Національної поліції та Національної гвардії України будуть спрямовувати зусилля на забезпечення, перш за все, безпеки громадян, їх прав і свобод, на протидію злочинності та підтримання публічної безпеки і порядку.

«Командування Об'єднаними силами забезпечить постійне інформування громадськості про таку діяльність, що забезпечить її прозорість та буде ефективним інструментом проти  зловживань», - додав Наєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-