Спершу - папери, потім пікети: Москаль пояснив, чому

Спершу - папери, потім пікети: Москаль пояснив, чому "гальмує" децентралізація

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль порадив керівникам сільрад для отримання позитивного висновку щодо створення Холмківської ОТГ привести свою документацію у відповідність до законодавства, а вже тоді влаштовувати пікети.

Про це Москаль повідомив у коментарі на своєму офіційному сайті.

«Перед тим, як організовувати пікетування, блокування чи перекриття доріг для отримання позитивного висновку щодо створення Холмківської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), керівництву трьох сільських рад необхідно привести свою документацію у відповідність до законодавства», – зазначив він, маючи на увазі застарілі генплани, ставки місцевих податків та зборів та земельну документацію.

Також, за інформацією Москаля, в даних населених пунктах не проводилася інвентаризація земель населених пунктів.

Читайте також: Москаль обіцяє привезти закарпатців на мітинг у Києві

Як раніше повідомляв Укрінформ, 19 квітня жителі 8-ми сіл Ужгородщини влаштували пікет перед Закарпатською ОДА з вимогою підписання документів на об’єднання в Холмківську ОТГ. Москаль спочатку пояснював відмову селянам в об’єднанні тим, що Ужгородський район втратить внаслідок створення Холмківської ОТГ половину надходжень до райбюджету. Згодом він пропонував жителям Ужгородщини, що бажають об'єднатися в Холмківську ОТГ, стати частиною Ужгорода, оскільки ці села  фактично є його передмістям.

Минулого тижня селяни перекривали міжнародну трасу «Київ-Чоп» в селі Холмок, аби знову привернути увагу до своєї проблеми.

За інформацією Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування, наразі на Закарпатті нараховують 5 ОТГ , яким понад рік в ОДА не підписують документи на об’єднання незважаючи на те, що громади пройшли усі передбачені законом процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-