Москаль обіцяє привезти закарпатців на мітинг у Києві

Москаль обіцяє привезти закарпатців на мітинг у Києві

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль закликав керівництво Служби автомобільних доріг та Мінінфраструктури виїхати до людей, які перекрили дорогу державного значення Хуст-Долина через її аварійний стан.

І пояснити, коли почнеться ремонт. Інакше він оплатить протестувальникам автобуси, щоб вони продовжили акцію в Києві.  Так Москаль прокоментував на своєму офіційному сайті сьогоднішнє перекриття дороги у Міжгірському районі області.

«У мешканців довколишніх сіл урвався терпець, і вони перекрили дорогу. Це символічний крок, оскільки по бездоріжжю й так майже ніхто не їздить. Так, на дорозі Долина – Хуст, загальною протяжністю 128,8 кілометра (у межах Закарпаття – 83,8 км), капітальний і середній поточний ремонт не проводився 40 років! Цього року на її ремонт САД, який є балансоутримуючою структурою дороги, навіть не оголосив тендер. На сьогодні дорога, особливо від Міжгір’я в бік Долини, непридатна для проїзду, тут уже скасували автобусні рейси з райцентру до сіл», - сказав голова Закарпатської ОДА.

Зі слів Москаля, ні обласна, ні Міжгірська районна державна адміністрація не мають до дороги ніякого відношення, відтак він закликав керівництво САД та Мінінфраструктури виїхати до мітингувальників і пояснити, коли почнеться ремонт цієї дороги.

«В іншому разі я особисто оплачу автобуси для людей, щоб вони виїхали в Київ і пікетували Службу автомобільних доріг України», - сказав Москаль.

Читайте також: Гройсман обіцяє за п'ять років з'єднати всі облцентри якісними дорогами

За його інформацією, серед усіх закарпатських доріг, які знаходяться на балансі САД, виділено 170 мільйонів тільки на ремонт основної міжнародної траси Київ – Чоп.

На утримання, експлуатацію й ремонт усіх 43 доріг обласного значення і 235 доріг районного значення, які є на Закарпатті, з Дорожнього фонду на цей рік виділено всього 218 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-