Держзрада: Суд повернеться до справи журналіста Муравицького у травні

Держзрада: Суд повернеться до справи журналіста Муравицького у травні

Укрінформ
Корольовський райсуд міста Житомира повернеться до розгляду справи журналіста Василя Муравицького, якого звинувачують у державній зраді, 7 травня.

Про це поінформувала головуюча на суді суддя Ніна Янчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Продовжити розгляд справи 7 травня о 14.30. Від обвинуваченого надійшло до суду клопотання про прискорення судового розляду. Дане клопотання долучається до обвинувального акту і буде враховане при плануванні роботи та розгляду даного кримінального провадження», - повідомила  Янчук.

Під час судового засідання прокурор Вадим Левченко зачитав тексти російськомовних матеріалів, підписаних іменем та прізвищем обвинуваченого на проросійських інтернет-ресурсах впродовж 2014-2015 років. Прокурор передав їх у суд як докази до матеріалів справи.

Адвокати Муравицького апелюють до того, що надані докази є недопустими. За словами сторони захисту, до Кримінального кодексу та Стратегії національної безпеки України вносилися зміни вже після цитованих публікацій, а тому їх варто кваліфікувати за нормами чинного у 2014 році законодавства.

Читайте також: Довірену особу Путіна у Криму арештували на два місяці

Як відомо Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, арештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-