Гройсмана просять урівняти пенсії сумським чорнобильцям

Гройсмана просять урівняти пенсії сумським чорнобильцям

Укрінформ
Сумська міськрада просить Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана встановити соціальну рівність у пенсійному забезпеченні чорнобильців.

Відповідне звернення  щодо питання пенсійного забезпечення осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, до керівника уряду прийняте під час чергової сесії представницького органу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні питання пенсійного забезпечення вказаної категорії осіб не задовольняє потреби останніх. Ухвалені урядом 15 листопада 2017 року зміни до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, значним чином покращили умови та розмір пенсійного забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС, але лише тих, хто в період аварії та направлення до зони відчуження перебував на строковій військовій службі. Це призвело до порушення принципу рівності і зумовило соціальну напругу у місті", - йдеться у зверненні.

Депутати наголосили, що вони поділяють думку та невдоволення серед ліквідаторів аварії на ЧАЕС відносно неможливості порушення принципу соціальної рівності у відношенні тих осіб, які мають однаковий статус та у рівній мірі взяли основний тягар по знезараженню території та зведення саркофагу над четвертим енергоблоком.

Читайте також: Відлуння Чорнобильської катастрофи відчуваємо і донині – Турчинов

Задля зняття соціальної напруги серед ліквідаторів аварії на ЧАЕС, відновлення справедливості та рівності у пенсійному забезпеченні вказаної категорії осіб, депутатський корпус просить особистого втручання Прем’єр-міністра України у вирішення даного питання, зокрема шляхом ініціювання внесення змін, які дозволять поширити дію положень Постанови уряду від 15 листопада 2017 року і на інших ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-