Суд закрив справу про

Суд закрив справу про "корупцію" ректора Одеського медуніверситету

Укрінформ
Суддя Приморського райсуду Одеси Сергій Кічмаренко розглянув сьогодні адмінпровадження стосовно ректора Одеського національного медичного університету Валерія Запорожана, пов'язане з корупцією, і не знайшов складу адмінпорушення в діях підсудного.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд розглянув протокол, складений співробітниками Національної поліції за ознаками ст. 172-6 Кодексу про адміністративне правопорушення з боку підсудного Запорожана, заслухав доводи сторін у цій справі й постановив - закрити справу за відсутністю складу адмінпорушення у діях Запорожана", - озвучив постанову суддя Кічмаренко.

Варто зазначити, слідчий поліції зафіксував подачу держчиновником Запорожаном свідомо недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік, зокрема, виявив невнесення об'єкта нерухомості площею 50 кв. метрів.

Однак адвокат підсудного заявив у суді, що при продажу свого будинку Запорожан продав і супутній об'єкт нерухомості, а про виручені кошти за будинок повідомив.

Читайте також: Ректора Одеського медуніверситету відсторонили через корупцію

На підставі винесеної суддею Кічмаренком постанови Запорожана можуть поновити на посаді ректора вишу, оскільки наказом по МОЗ від 23 квітня т. в. о. ректора університету призначено Валерія Марічереду - проректора з науково-педагогічної роботи цього вишу.

У 2017 році аналітики Одеського центру публічних розслідувань проаналізували майнові декларації керівництва одеських інститутів і університетів за 2016 рік. І лідером по нерухомості, з величезним відривом - у 800 кв. м - став ректор медуніверситету Запорожан. Тоді аналітики Центру виявили, що його сім'я володіє двома квартирами в Одесі на 780 кв. метрів, а в дружини Запорожана є ще й будинок в Києві на 580 кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-