Ректора Одеського медуніверситету відсторонили через корупцію

Ректора Одеського медуніверситету відсторонили через корупцію

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я відсторонило ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана. Підстава - адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"З 23 квітня Валерія Запорожана відсторонено від виконання службових обов’язків ректора Одеського національного медичного університету. Відповідний наказ підписали у МОЗ. Підстава – складений співробітниками Національної поліції України протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно Запорожана В.М", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ посилаються на ч. 5 статті 65 закону України "Про запобігання корупції", в якій зазначено, що "особа, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, якщо інше не передбачено Конституцією і законами України, може бути відсторонена від виконання службових повноважень за рішенням керівника органу (установи, підприємства, організації), в якому вона працює, до закінчення розгляду справи судом".

Читайте також: МОЗ шукає нового ректора для медуніверситету

Судовий розгляд справи здійснюватиме Приморський районний суд м. Одеси.

До завершення розгляду справи судом обов’язки ректора Одеського національного медичного університету виконуватиме проректор внз з науково-педагогічної роботи  Валерія Марічереда.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-