Трасу Київ-Чоп перекривали селяни, яким не дають створити ОТГ

Трасу Київ-Чоп перекривали селяни, яким не дають створити ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Близько півсотні селян Ужгородщини перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп біля Ужгорода, аби привернути увагу до того, що обласна влада не дає їм дозволу об’єднатися в Холмківську ОТГ.

Трасу блокували кілька годин, повідомила кореспонденту Укрінформу сільський голова Холмка Тетяна Вачиля.

«Акція розпочалася близько 9 години ранку, пройшла мирно, ми закінчили її через три години, аби не відбирати права на вільне пересування у співгромадян: на трасі Київ-Чоп, яка є головною транспортною артерією Закарпаття, утворився затор. Своєю акцією ми хотіли показати обласній владі, що будемо відстоювати наше право на об’єднання, яке нам гарантує закон», - сказала вона, додавши, що якщо селянам не підуть назустріч в області, вони розпочнуть безстрокову акцію блокування траси. 

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, коментуючи акцію селян Ужгородщини, заявив, що облдержадміністрація не прийме жодного шантажу, а оцінку блокувальникам міжнародної траси дадуть правоохоронці.

«Позиція обласної державної адміністрації щодо створення об’єднаної територіальної громади поблизу Ужгорода залишається незмінною – ми не дамо знищити район, щоб зробити щасливими кілька сіл. Міський голова Ужгорода вже направив листи трьом сільрадам, до складу яких входять вісім сіл, із пропозицією добровільно приєднатися до територіальної громади обласного центру. Адже села прилягають до Ужгорода й по багатьох позиціях становлять із ним єдине ціле. На поступки мешканцям сіл Ужгородщини обласна влада не піде, а оцінку блокувальникам дороги дадуть правоохоронні органи», - сказав він.

Читайте також: Москаль про мітинг в Ужгороді: Ми не залишимо район голим і босим

Разом із тим, Москаль нагадав, що минулого тижня голови трьох сільрад були попереджені про кримінальну відповідальність за перекриття дороги (ст.279 Кримінального кодексу України «Блокування транспортних комунікацій»).

Під Ужгородом перекрили трасу Київ - Чоп / Фото: Мukachevo.net

В обласній поліції жодних претензій до селян не мають.

«Акція проходила мирно, дотримання правопорядку забезпечували два екіпажі поліції, - сказала речниця ГУНП в Закарпатській області Тетяна Щоголева.

За її словами, траса не стояла повністю, проїзд автівок був утруднений, але частково забезпечувався.

Як раніше повідомляв Укрінформ, минулого тижня жителі восьми сіл Ужгородщини влаштували пікет під стінами Закарпатської ОДА з приводу того, що в ОДА  вже понад рік їм не підписують документів на об’єднання в Холмківську ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-