На Закарпатті роми самотужки проклали дорогу в своєму поселенні

На Закарпатті роми самотужки проклали дорогу в своєму поселенні

Фото
Укрінформ
Ромська громада села Великі Лучки Мукачівського району на Закарпатті самотужки облаштовувала дорогу довжиною майже 1 кілометр у своєму поселенні.

Матеріал та техніку ромам надала сільрада, проект здійснили у рамках підтримки ромських поселень правозахисним фондом «Розвиток».

Про це повідомляють на офіційному сайті фонду.

«Два дні, 20 та 21 квітня, ромська громада села Великі Лучки спільно, від малого до старого, облаштовували дороги в поселенні. Дорослі розрівнювали на вулицях щебінь, а дітки допомагали розносити його по вулиці. Кожен мешканець долучився до роботи, і вже до вечора було засипано три вулиці, загальною протяжністю майже 1 кілометр. Для вирішення інфраструктурних завдань об’єдналися ромська громада, Правозахисний фонд «Розвиток» та орган місцевого самоврядування», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Націоналісти спалили табір ромів на Лисій горі в Києві

Як зазначається, підтримуючи ромську громаду у прагненні змінити життя на краще, Великолучківська сільська рада також долучилася до фінансування закупки щебеню та надала техніку.

«Працюючи на ниві сприяння створенню органів самоорганізації ромських громад, правозахисний фонд «Розвиток» досяг унікальних результатів. Ми, спільно, зуміли об’єднати громаду, згуртувати її для вирішення важливих питань. За інституційної підтримки фонду, вже в двох населених пунктах Мукачівщини – у селах Чомонин та В. Лучки, де компактно проживають роми, облаштовано дороги», – розповідає Олег Григор’єв, голова правління фонду.

За його словами, раніше замість дороги в поселенні було суцільне болото, відтак, більшість батьків не відпускали дітей до школи.

Як повідомив Григор'єв, досвідом Закарпаття зі створення органів ромського самоуправління, вже зацікавились в інших областях країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-