Свободівці назвали провокацією

Свободівці назвали провокацією "вітання Гітлеру"

Укрінформ
Пост у Facebook нібито від члена львівського міського осередку "Свободи" і депутата міськради від цієї політсили Мар'яни Батюк, у якому дівчина вітала із днем народження Гітлера, - провокація.

Про це кореспонденту Укрінформу сказав голова міської організації ВО "Свобода" Любомир Мельничук.

"Позиція свободівців чітка: Гітлер був злочинцем так само, як і Сталін. На терезах історії нацистський та комуністичний режими не переважують один одного. І Мар'яна Батюк, як вчителька історії, це добре знає і доносить дітям", - зазначив Мельничук.

Сама Батюк у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу зазначила, що пост від свого імені на власній сторінці у Facebook побачила аж на перерві між першим і другим уроками та була вражена. Відразу ж видалила його. Проте резонанс уже пішов. Дівчину викликали до директора школи, який запропонував  їй написати пояснення.

"Я з п'ятого курсу працюю у школі і виховую дітей в дусі патріотизму та засудження злочинів проти людства, які чинив фашизм. Гітлер - це злочинець, і його окупаційний режим в Україні знищив тисячі справжніх патріотів, як, зрештою, і інший окупаційний режим - комуністичний", - сказала Батюк.

Читайте також: Посольство у США спростовує фейк про затримання у Колорадо українських чиновників

На запитання, чи не відреагували на пост працівники СБУ, дівчина зазначила, що зараз вона передзвонює на номери, з яких телефонували до неї незнайомі. Можливо, серед них є і представник зазначеної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-