Посольство у США спростовує фейк про затримання у Колорадо українських чиновників

Посольство у США спростовує фейк про затримання у Колорадо українських чиновників

Укрінформ
Посольство України в США спростувало поширену ЗМІ інформацію про начебто затримання у штаті Колорадо високопоставлених українських чиновників, які беруть участь у роботі Космічного симпозіуму.

Відповідне повідомлення розміщено на офіційній сторінці українського диппредставництва на Facebook.

"Посольство України в США спростовує інформацію про нібито затримання представників української космічної сфери, які беруть участь в симпозіумі в м. Колорадо-Спрінгз, США та нібито виїзд посла України в США до Колорадо для з’ясування обставин", - наголошується в публікації.

Поширення такої інформації в посольстві назвали відвертим фейком та брехнею.

"Українська делегація працює за запланованою програмою та продовжує брати участь у заході. Посол України у США Валерій Чалий продовжує роботу у Вашингтоні як член української делегації на весняних зборах МВФ та Світового банку", - підкреслили в українському диппредставництві.

Читайте також: МІП разом із Міносвіти вчать школярів розрізняти фейки

Водночас у посольстві не виключили, що поява фейкової новини є "спланованою інформаційною атакою", яка може мати продовження. "Закликаємо українські та міжнародні ЗМІ бути уважними та не піддаватися на провокації", - наголосили в посольстві.

У вівторок низка українських ЗМІ поширила інформацію про начебто затримання голови Державного космічного агентства України Павла Дегтяренка та генерального конструктора КБ "Південне" Олександра Дегтяренка. У повідомленні також ішлося, що посол України в США нібито екстрено вилетів у Колорадо для з'ясування обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-