НАЗК передало до поліції матеріали на заступника мера Одеси

НАЗК передало до поліції матеріали на заступника мера Одеси

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Нацполіції обгрунтовані висновки щодо заступника Одеського міського голови. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило та направило до Національної поліції України обрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій за 2015 та 2016 роки, поданих заступником Одеського міського голови Олесем Янчуком", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Національне агентство встановило, що заступник Одеського міського голови при поданні декларацій не дотримав вимог антикорупційного законодавства та подав недостовірні відомості.

"Зокрема, Олесь Янчук не зазначив відомості про частку квартири в м. Одеса, яка належить на праві власності його сину, а також про об'єкти нерухомості в м. Одеса, які належать на праві власності його дружині, - паркувальне місце, квартиру та нежитлове приміщення", - зазначили у НАЗК.

Також, як заявляють у агентстві, Янчук не відобразив інформацію про наявність корпоративних прав у його дружини, зазначив недостовірні відомості про кошти, розміщені на банківських рахунках, та доходи, отримані членами його сім'ї.

Читайте також: НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Броварів, який преміював сам себе

"Загалом за результатами повної перевірки декларації заступника міського голови за 2015 рік було встановлено відображення в ній недостовірних відомостей на загальну суму понад 798 тис. гривень, у декларації за 2016 рік - понад 722 тис. гривень", - резюмували у Нацагентстві.

У НАЗК також нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-